Copyrights @ Toon Rats

HOME   INFORMATIE   LESSEN   WORKSHOPS   MEDIA   CONTACT   LINKS

Tontoon

HOME   INFORMATIE   LESSEN   WORKSHOPS   MEDIA   CONTACT   LINKS

Djembe en percussie

Djembelessen


De Djembelessen worden klassikaal gegeven, waarbij iedereen een eigen instrument bespeeld. Dit kan een eigen trommel zijn, maar je kunt ook kostenloos gebruik maken van een trommel van TonToon. In de lesgroep zitten mensen met verschillende niveaus. Mensen die meer aan kunnen krijgen ook meer geboden. Zo krijgt iedereen les op zijn/haar niveau. De lessen worden gegeven op de Afrikaanse style, dat wil zeggen dat alles op gehoor gaat, zonder dat daar een notenschrift bij komt kijken. Als extra worden er filmpjes ter beschikking gesteld om thuis nog eens te bekijken wat je in de les hebt geleerd.

Zelf speel ik al 15 jaar djembe, en heb bij verschillende leraren lessen gevolgd om alle technieken en stukken eigen te maken. Dit varieert van Nederlandse leraren tot Afrikaanse grootmeesters. Na deze tijd ben ik nog steeds betoverd door dit machtige instrument en zijn herkomst, en wil graag mijn enthousiasme met iedereen delen. Persoonlijk heb ik rust gevonden in dit instrument en de daarbij behorende muziek. Deze rust wens ik iedereen toe.

LESSENDe lessen zijn op dinsdag van 18.00 tot 21.30 uur in wijkgebouw Op t Nipperke. Hierin leert u de basistechnieken van het trommelen.

Een djembe kan 3 basistonen produceren, de bas, de toon, en de slap. Hierin zijn vele variaties mogelijk. De rijke schat aan Afrikaanse stukken is bijna onuitputtelijk, goed voor een levenlang spelen!

De djembes worden begeleid door de douns, bestaande uit 3 grotere trommels, de doundounba, sangban en de kenkeni. De douns worden gespeeld met stokken en een bel. De douns partijen vormen de basis voor de Afrikaanse muziekstukken. Naast de douns wordt er ook gebruik gemaakt van diverse kleine percussie instrumenten. Ook deze komen aan bod in de lessen.
De djembelessen gaan op een prettige ongedwongen manier. Schools is het zeker niet. Plezier maken staat voor mij bovenaan, respect voor elkaar en samenwerken is wat ik motiveer.


Ik hoop u snel persoonlijk te mogen begroeten!


Inschrijfformulieren